Ještě před Kafíčkárnou tady byla dětská hernička a ještě před herničkou typická maloměstská herna s blikajícími automaty. Dnes už byste si ji tu dokázali představit jenom velmi těžko. Otevřený a prosvětlený prostor příjemně zabydlený stolečky a křesílky staré časy ničím nepřipomíná. Majitelka Martina Brázdilová se ale směje, že díky herně jsou skoro u každého stolečku zásuvky, takže sem můžete klidně přijít pracovat.
Kafíčkárnu si Martina otevřela zkraje roku 2024 a název prý bezděčně vypadl z úst jednoho z kamarádů, když mu popisovala, jaké má s prostorem plány. A ty nebyly malé. Každý týden tu mají nové snídaňové menu se sladkými i slanými jídly, která se podávají až do 13 hodin. Na brunch sem tedy můžete zaskočit kdykoliv během týdne. Na toustíky, bagely, ovesné kaše, wafle, pomazánky, jogurty, granolu, lívanečky a spoustu dalších dobrot.
Ve vitrínce je denně hned několik dezertů a nám celiakům určitě udělá radost, že se mezi nimi pravidelně objevují i ty bezlepkové. V nápojovém lístku se navíc objevují takové netradiční dobroty, jako je rakouská bylinková limonáda Almdudler, kombuchy od Loklok, vína z Moravy i ze světových vinařských oblastí nebo míchané nápoje.
V kavárně je dost místa i pro velké skupiny, dělají se tu oslavy narozenin, na které Martina chystá super catering. Čas od času tu probíhají výstavy, kurzy seberozvoje, chystají se i výtvarné dílničky. Jsme rádi, že Bystřice pod Hostýnem Kafíčkárnu má.
Přijďte si do centra Kroměříže posedět u kávičky, domácích dortů a vymazlených zákusků!
Na super jídlo, na grilování a dobré dezerty, za krásnou atmosférou a za zvířátky jezdíme do Statku Slížany. Statek s hospůdkou a vlastní mlékárnou najdete v podhůří Chřibů.
Zajděte si na dobré víno a drobné občerstvení ve stylu španělského tapas do Bystřice pod Hostýnem!
Tady pod pečlivýma rukama rodu Podstatzkých Thonsern roste první vinohrad a s ním také vinařství Chateau Litenčice.
Ochutnejte výborné kanadské borůvky z farmy pěstované kousek od Kroměříže!
Domy, do kterých se vchází z nároží v sobě mají cosi ze starých časů, z hostinců s obrázkem císařpána na zdi a z doby, kdy se nespěchalo.
Cidre99 poznáte na první dobrou, protože není vůbec sladký. S cidery z běžných obchodů nemá moc společného. Suchá a svěží chuť perlivého jablečného vína může zpočátku trochu překvapit.
Maličký kroměřížský pivovárek má velkou duši, kterou stojí za to poznat.
Kdysi tady býval zámecký pivovar. Pak školka, pak sklad. A teď? A teď je tady restaurace, kde se vaří z opravdových surovin a maggi v kuchyni nejspíš nepotkáte.
Až pojedete přes Záhlinice, malou vesničku kousek od Hulína, zbystřete. Na konci je nenápadná odbočka, za kterou uvidíte štíhlý komín místního pivovaru. Je to neobyčejné místo s neobyčejnou historií.
Čistý a moderní interiér jakoby maličko skrýval kouzlo starého koloniálu. To bude asi těmi dózami plnými oříšků, voňavých čajů a kávových zrnek.
Jestli v Hostýnkách existuje místo, kam rozhodně musíte, jsou to kopce Troják a Tesák.
Je to přesně ten typ hospody, kam si chcete udělat výlet v neděli v poledne...
Až někdy budete v Bystřici pod Hostýnem a budete mít pocit, že byste nutně potřebovali kávu, čaj nebo něco dobrého, zastavte se v kavárně U Růženky.
Malebná a útulná kavárna s nádechem historie jen pár kroků od kroměřížského zámku.
Horká a voňavá káva, domácí koláče, čaje, quiche, víno. A rakvičky. A polévky.
Starosvětská kavárna se krásně hodí k poklidné holešovské atmosféře.
Na náměstí v Hulíně najdete maličkou cukrárnu Polárka. S dobrou kávou, se zmrzlinou a domácími dorty.
Hospoda s velkorysou zahrádkou, sklep, ve kterém se dá udělat večírek, svatba nebo meeting a citlivě zrekonstruovaný hotel s pokojíčky s vysokými matracemi a decentním interiérem.
Tohle je Čokoládovna s velkým Č. Pralinky, které tu Tereza vyrábí, mají tenoučkou skořápku, která ukrývá ty nejjemnější ganáže.
Našli jsme nebe a to nebe je v Holešově. Jmenuje se Eklér a (nejen) podle nás je to zjevení, jakých na Moravě není moc. Sem musíte zajít.