Cukrářství Eklér Holešov: zážitek, na který se nezapomíná

Našli jsme nebe a to nebe je v Holešově. Jmenuje se Eklér, vede ho sympatická Hana Valášková a (nejen) podle nás je to zjevení, jakých na Moravě není moc. Skvělé cukrářství, výběrová káva, decentní interiér. Sem musíte zajít.

Hanka a její maminka pracovaly dlouhá léta v holešovském Sfinx a olomoucké Zoře, kde měly na starosti výrobu dražé a čokolád. Kdy pak měla jít maminka do důchodu, rozhodly se, že ještě není čas na odpočinek a pustily se do cukrařiny. Chodily do učení k nejlepším cukrářům a výsledkem je tohle výjimečné cukrářství, za kterým se jezdí z celé republiky.

Celý tým Cukrářství Eklér. Zleva Andrejka, kterou můžete potkat v cukrárně (našla zalíbení ve výběrové kávě a především filtru), vedle ní její sestra Barča cukrářka, která pekla 3 roky ve Španělsku, uprostřed milá majitelksa Hana Valášková, potom její maminka a úplně vpravo Jitka, která peče s děvčaty v dílně.

Eklér najdete v areálu Panského pivovaru v Holešově, na komíně nad ním teď na jaře a v létě klapou čápi zobáky v obřím hnízdě. Tady dole na zemi si můžete dát výběrovou kávu, a to nejen espresso, ale taky filtr, který se skvěle hodí k dlouhým víkendovým snídaním. Denně tu pečou hned několik druhů eclairs a zákusků s pravým francouzským šmrncem.

Zákusky s mousse z bílé čokolády přelité jemnou malinovou polevou, valašské eklérky s mákem, povidly a smetanou, nadýchané pavlovy, čokoládové tartaletky, malinké dortíčky, kremeše, pannacoty a cheescakes. Tohle všechnu tu je na denním pořádku, jeden dortíček je krásnější než druhý.

Kromě eklérek a zákusků tady najdete taky zmrzlinu, která je poslední dobou Hančinou výsadou a velkým koníčkem. Tu, kterou jsme ochutnali my, byla z tonka bobů, které voní po mandlích a chutnají jako marcipán. Kromě nich do zmrzliny Hanka přidala také pečené vlašské ořechy, které v lahodné zmrzlině jemně křupou. Nebíčko, opravdu.

Proč byste sem měli vyrazit? Jednak samozřejmě kvůli eklérkám a dobrotám, které jsou famózní a nedostižné. Jednak taky kvůli skvělé kávě tady i s sebou, kvůli dokonalé zmrzlině, kvůli skleničce vína nebo cideru, a taky kvůli vymazlenému elegantnímu interiéru a příjemnému posezení. Prostě tak celkově kvůli osobnosti tohohle úžasného cukrářství, kterých by mělo být po Česku mnohem víc. Potvrzeno nejen námi, ale také Lukášem Hejlíkem, který je stihl nejen zařadit do Gastromapy, ale také do nové knížky 555 výletů s Gastromapou.

 

  • Cukrářství Eklér Holešov: zážitek, na který se nezapomíná
    Masarykova 1900/21b
    769 01 Holešov
  • +420 739 015 250
  • cukrarstviekler@gmail.com
  • PO - NE: 10 - 18 hod.

V okolí také najdete